Joomla extensions and Joomla templates by JoomlaShine.com
POČETNA arrow O NAMA

ISTORIJAT

KAKO JE SVE POČELO ...

 STANICA

Organizovan autobuski ptevoz putnika u Ubu počinje 1956. godine. Kod kafane „Begeš“, postojao je kiosk u kome je vršena prodaja karata, a 4 autobusa „Strele“ Valjevo, stacionirana u Ubu, svakodnevno su obavljala prevoz putnika na tadašnjoj mreži saobraćajnica. Bilo je zaposleno pet vozača i jedan biletar. 1959.godine, na banjanskom putu je kupljena privatna kuća koja je rekonstruisana u servis za preventivno i korektivno održavanje vozila.

 

Autobuska stanica u Ubu izgrađena je 1969. godine. „Strela Ub“, tada postaje pogon „Strele“ Valjevo i broji 12 autobusa, 15 vozača, 6 konduktera i 4 pomoćna zaposlena. Posle šest godina „Strela Ub“ postaje Osnovna organizacija udruženog rada, prema Zakonu o udruženom radu, u sastavu „Strele“ Valjevo sa posebnim žiro računom i svojstvom pravnog lica.

 

STANICA05.08.1981. godine „Strela Ub“ se transformiše u radnu organizaciju za prevoz putnika, robe i održavanje vozila, a u sastavu složenog sistema „Strele“ Valjevo. „Strela Ub“ tada već ima 29 autobusa, 19 kamiona i 126 zaposlenih. 1987 godine broji 250 zaposlenih na 39 autobusa i 36 kamiona.

 

20.10.1989. godine „Strela Ub“ se transformiše u Preduzeće, usaglašavanjem samoupravnih opštinskih akata prema Zakonu o Preduzećima i tada definitivno izlazi iz sistema „Strele“ Valjevo.

 

 

 

14.07.1993. godine „Strela Ub“ kao Preduzeće postaje deoničarsko društvo prema Zakonu o uslovima i postupku pretvaranja društvene svojine i druge oblike svojine, da bi se 1996. godine transformisala u akcionarsko društvo.

Godine hiper-inflacije, ratova, nestašice energenata nisu zaobišle ni ASP „Strelu Ub“ AD.

 

U decembru 2007. godine ASP “ STRELA UB” ad je pripojena grupaciji KONCERN SRBOEXPORT (www.trans.rs)

ASP „Strela Ub“ ad, tokom 2008. godine ima 96 zaposlenih i ukupno 42 autobusa, različite namene i kapaciteta.

DELATNOSTI

ASP “Strela Ub” ad i ASP „Strela Obrenovac“ doo vrše usluge transporta robe i prevoza putnika u drumskom saobraćaju. Sve podatke oko organiracije i realizacije transporta robe možete videti ovde (www.trans.rs).
Prevoz putnika, linijski i vanlinijski, obavljamo i u unutrašnjem i u međunarodnom saobraćaju. 

 

U linijskom prevozu putnika imamo:

  • Gradsko-prigradski (lokalni);
  • Međumesni i
  • Međunarodni.

Vanlinijski prevoz putnika realizujemo po ugovoru sa naručiocima prevoza, od kojih izdvajamo: 

  • PD Termoelektrana Nikola Tesla, Obrenovac,
  • PD RB Kolubara, Lazarevac,
  • Radio Televizija Srbije,
  • Vojska Srbije
  • Turističke agencije : BAS turist; Recreatours; Argus tours; Balkanik; Mag travel; Karavan; Inter tours; Voyager; Suntours; Kondor-tis; Planeta promet; Cepelin tours; Admiral tours; Pro travel.

 

 

 

 
Free Joomla Templates by JoomlaShine.com